Rijbewijskeuringen

u moet "medisch geschikt" zijn om actief deel te kunnen nemen..

Rijbewijskeuringen

Om actief deel te kunnen nemen aan het gemotoriseerd verkeer op de Nederlandse openbare wegen, moet u "medisch geschikt" zijn: U moet voldoen aan de eisen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid die de minister van verkeer en waterstaat aan rijbewijshouders in de regeling eisen geschiktheid 2000 en in de wijziging regelingeisen geschiktheid stelt. In de meeste gevallen is het voldoende om bij het aanvragen/vernieuwen van uw rijbewijs zelf het formulier "Eigen verklaring" in te vullen en op te sturen naar het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen), maar in enkele gevallen is als aanvulling hierop een medische keuring van belang.

Bij ArboHealth kan deze medische keuring efficiënt, deskundig en indien gewenst bij u aan huis uitvoeren. Een goedkope rijbewijskeuring binnen één week. Wij keuren landelijk. (De keuring geschiedt op een met U afgesproken locatie)

Wanneer Code 95: Chauffeurs die vóór 10 september 2009 hun C-rijbewijs hebben gehaald, moeten de code 95 vóór 10 september 2016 op hun rijbewijs hebben staan. De code 95 krijgt een geldigheid van 5 jaar en is geldig vanaf 10 september 2016 tot 10 september 2021. Afhankelijk van wanneer het rijbewijs verloopt, zal het rijbewijs moeten worden vernieuwd of verlengd.

Geldigheidsdatum en keuring
Bij vernieuwing van het rijbewijs blijft de geldigheidsdatum van het rijbewijs hetzelfde en hoeft de chauffeur geen medische keuring te ondergaan. Bij verlenging van het rijbewijs krijgt het rijbewijs een nieuwe geldigheidsdatum en moet de chauffeur wel een medische keuring ondergaan.

Vervaldatum
Bij rijbewijzen die verlopen in 2021 of 2022 is het verstandig het rijbewijs vóór september 2016 te vernieuwen. Voor alle andere vervaldata na september 2016 is het aan te raden om het rijbewijs te verlengen voor september 2016, om zo gelijk te gaan lopen met de geldigheid van de code 95 op het rijbewijs.

Prijzen

  • Chauffeurskeuringen: vanaf EUR 60,-
  • Rijbewijskeuringen: vanaf EUR 50,- 
  • Taxipas keuringen: vanaf EUR 50,-

 

WIA/WGA

ArboHealth kan u deskundig adviseren over WIA-beoordelingen (wij beoordelen dossiers op WIA-proof zijn) Lees verder..

Chauffeurskeuringen

Deze medische keuring is voor chauffeurs in beroepsgoederen en/of personenvervoer met een C (E) of D (E) rijbewijs. De keuring voor de chauffeurspas valt onder de CAO Beroepsgoederenvervoer. Er is geen wettelijke verplichting, maar vanuit de CAO moet deze keuring één keer per 5 jaar worden uitgevoerd. Lees verder..