Chauffeurskeuringen

Deze medische keuring is voor chauffeurs in beroepsgoederen en/of personenvervoer..

Chauffeurskeuringen

Voor het verkrijgen van de Geneeskundige Verklaring t.b.v. het personen- en beroepsgoederenvervoer. Voor vrachtwagen- en buschauffeurs (openbaar en besloten vervoer dus ook voor touringcarchauffeurs). Deze keuringen zijn verplicht en dienen periodiek (maximaal 5 jaar geldig) verricht te worden.

(Zie ook Besluit Personenvervoer artikel 74 en de CAO Beroepsgoederenvervoer)

Taxipas keuringen

Om het vak van taxichauffeur uit te oefenen, is een taxipas verplicht. Deze chauffeurspas voor de taxi is voorzien van echtheidskenmerken en moet goed zichtbaar in de taxi aanwezig zijn. Zo weten passagiers dat ze bij een erkende chauffeur instappen. Kiwa Register geeft namens de Inspectie Verkeer en Waterstaat de passen uit. Hiervoor is o.a. een Geneeskundige Verklaring vereist. Lees verder..

Rijbewijskeuringen

Om actief deel te kunnen nemen aan het gemotoriseerd verkeer op de Nederlandse openbare wegen, moet u "medisch geschikt" zijn: U moet voldoen aan de eisen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid die de minister van verkeer en waterstaat aan rijbewijshouders in de regeling eisen geschiktheid 2000 en in de wijziging regelingeisen geschiktheid stelt. Lees verder..